Organizația neguvernamentală “Promovarea Egalității Totale” oferă servicii de asistență juridică primară gratuită. De suport juridic pot beneficia toate persoanele aflate in situații dificile.
În cazul în care, specialiștii asocieției nu pot oferi asistența necesară, din motive financiare disponibile, umane sau de profil specializat necesar, fiecare solicitant va fi informat și redirecționat organizației specializate conform domeniului de activitate.
Pentru a solicita suport juridic gratuit, vă rugăm să completați formularul, accesând butonul din dreapta sus "Solicitați asistență juridică" sau apelând la datele de contact.
Voluntariatul este lucru în echipă! Aceasta o stie fiecare participant al asociației noastre. Sa devii un voluntar - nu este atat de usor. Insa, viitorii colegi sunt gata să vă ofere sprijinul necesar la fiecare etapa a incadrarii.
In procesul de familiarizare, fiecare voluntar are un mentor, care:
- oferă sprijin si asistenta,
- raspunde la toate întrebarile aparute pe parcurs,
- explică cum să evitați epuizarea emoțională,
- va ghideaza la alegerea zonei de voluntariat oferit,
- vă prezinta personalului organizatiei și vă ajută în primele etape.
Înainte de a vizita un orfelinat, o casă de îngrijire medicală sau de a participa intr-o campanie informațională, veți fi ghidat de un grup de voluntari mai experimentați, printro pregătire sau conversație introductivă.
Un voluntar este cel care se ajută în timpul liber. Voluntarii nu ajută cu banii. Dacă o persoană ar dori să ajute financiar – nu este obligat sa fie si voluntar. În caz că înțelegeți că munca de voluntar nu este pentru dumneavoastră, puteți refuza în oricare dintre etape și acest lucru este normal.
Dacă ați decis să deveniți voluntar, bazați-vă pe dorința personală la alegerea zonei de voluntariat. De exemplu, nu sunteți obligat să adunați gunoiul, dacă doriți să ajutați animale sau copiii.
Dar fiți pregătit să lucrați la timp pentru a obține cu adevărat un rezultat. Dar ăn final - totul va fi grozav, veți primi o satisfacție enormă!
Dacă sunteți gata să încercați sau au apărut întrebari suplimentare, poate doriți să vedeți cum se desfășoara munca zilnică, vă rugăm să ne contactați sau ne scrieți.
Desigur, este posibil să participați la campanii noastre, în calitate de voluntar sau partener.
Pentru aceasta este nevoie să ne contacti sau să ne scrieți.
Donatii Financiare
Donatii persoane fizice – este ușor să ne susții financiar. Astfel Fii Aproape și Ajutăm Impreună!
Ne puteți ajuta prin transfer bancar. Putei dona orice suma aleasă de dumnreavoastră, direct cu cardul sau prin orice filială a băncilor comerciale din republică, utilizînd rechizitele noastre bancare.
Ne puteți ajuta fără să cheltuiți nimic. Pentru aceasta puteți redirecționa 2% din impozitul pe venit anual.
Poți redirecționa 2% doar personal, urmând pașii următori:
- Descarcă Formularul CET18 - dacă ai avut venituri din salarii sau din pensii
- Completează formularul CET18 – fizic sau prin depunerea declaraţiei de venit în format electronic – Data limită în este 30 aprilie
- Trebuie să completezi codul fiscal (IDNO 13 cifre) al asociației noastre 1021620002631, afişat în Lista Beneficiarilor, care urmează a fi indicat în declaraţia de venit.
Daca vreți să ne ajutați mai mult, puteți convinge apropiații, prietenii și colegii să vi se alăture. Fiecare ajutor contează pentru noi! Adunați cât mai multe formulare și dacă aveți nevoie de ajutor, ne puteți scrie sau ne puteți contacta.
Redirecționarea 2% din impozitul pe venit a persoanelor fizice este este reglementată de Codul Fiscal, art. 152.
2% din impozitul pe venit nu este o donație privată sau un act de filantropie, nu necesită cheltuieli sau alocații suplimentare din partea fiecăruia. Prin acest mecanism, plătitorul de impozite deleagă statului ”dorinţa” sa de a sprijini organizaţia noastră obştească, utilizând resursele publice pentru iniţiative pe care statul nu le reuşeşte. Redirecționarea procentuală este un mecanism individual, ce se bazează doar pe înțelegerea cetățenilor și responsabilitatea acestora de a susţine iniţiative de importanţă socială.
Donații persoane juridice/Sponsorizări
Asociația “Promovarea Egalității Totale” nu are un sponsor sau finanțator, care ar dona finanțări permanente, ce ne face deseori să cerem ajutor și implicarea altor agenți economici. Toate donațiile financiare utilizate sunt acumulate din proiectele și granturile parvenite din partea finanțatorilor naționali. Din nefericire, eforturile fondatorilor Asociației și situația de actuală ne face să fim în continuă colectare de fonduri.
Persoanele, familiile și organizațiile care primesc ajutor din partea organizației noastre nu achită pentru suportul primit și serviciile prestate.
Ne puteți susține activitatea prin mai multe metode:
1) Redirectionați până la 7 % din venitul companiei dumneavoastră!
Din orice venit, statul impoziteaza o partea din acesta. Din venitul impozitat, 7% pot fi directionați spre o organizatie non-profit. Banii nu mai ajung toți la stat, ci ajută Asociația noastră sa-si susțină financiar activitatea. Altfel, compania are posibilitatea să decidă ce se întâmplă cu banii din impozitele voastre. Si puteti decide sa ne fiti alaturi.
! Donațiile pot fi în bani sau în obiecte, iar prin contractul de sponsorizare se poate deduce până la 7% din impozitul pe profit datorat Statului.
Asociația “Promovarea Egalității Totale” asigură o alocare justă a fondurilor către proiectele și campaniile pe care le desfășurăm.
2) Ne puteți ajuta prin transfer bancar, prin orice filială a băncilor comerciale din republică, utilizînd rechizitele noastre bancare.
Daca doriți să sponsorizați o campanie / un proiect sau veniți cu o donație particulară, poate aveți nevoie de mai multe informații, vă rugăm să ne contactați!
La baza succesului nostru se află srijinul comunității, celor care nu pot trece indiferent lângă persoanele aflate în impas.
Donatiile primite – sunt esențiale pentru a răspunde tuturor solicitărilor primite. Sunt binevenite: obiecte utile, îmbrăcăminte, încalțaminte, articolele de uz casnic, electronicele, produse alimentare, care pot fi stocate mult timp, produse de igienă și de uz casnic, cărți, jucării și rechizite școlare. Toate obiectele trebuie să fie în stare bună și de funcționare.
Republica Moldova, or. Chișinău,
str. Florilor 16/1
Tel.:/373 / 620 17 161
Факс:/373 22/ 0
E-mail: [email protected]
E-mail: [email protected]