slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
Proiect de ajutor pentru refugiații ucraineni

​Asociaţia obştească “Promovarea Egalității Totale” împreună cu voluntarii de echipă și partenerii de dezvoltare am lansat un proiect de ajutor a persoanelor refugiate, care fug din calea războiului de pe teritoriul Ucrainei.

Proiectul are ca scop consolidarea eforturilor de sustinere a cetațenilor ucraineni, pentru ai oferi servicii de siguranță și protecție familiilor și copiilor acestora.

Desfășurarea inițiativei va avea loc în citeva etape, în dependență de termenele de colectare a bunurilor, produselor și materialelor necesare. 

În cadrul proiectului, prima din etape a fost oferirea ajutorului solicitat de către cetățenii refugiați la frontira țării, și anume: sprijin în cazare și achitarea parțială a cheltuielilor; oferirea de produse de primă necesitate, alimente sau haine necesare; informare și transport gratuit (inclusiv transport personal, oferit de către voluntarii din echipă); consiliere; servicii de traducere și, de asemenea, sprijin psihologic. 

In incinta sediului asociației este prezentă o echipă de specialiști și voluntari, ce oferă servicii de susținere și protecție, unde refugiații beneficiază de consiliere psihologică și informare.

 

 

Informație utilă ==>>>

Centrul de Informare al Biroului Migrație și Azil vă va oferi informații la numărul de telefon:  0 8000 15 27 (apelurile la Biroul de Informații sunt gratuite  si pot fi accesate 24/24) 

  Puteți solicita aici: 

  • Informație, cum primiți azil la orice punct de trecere a frontierei de stat a Republicii Moldova
  • Procedura de dobindire a permisului de ședere în Republicii Moldova
  • Unde este posibil să stați temporar dacă nu aveți rude sau mijloace financiare
  • Unde sunt Centrele temporare de criză pentru străini din Moldova și ce servicii se oferă